WiDuAlK Posted January 15, 2016 Report Share Posted January 15, 2016 Salut SA-MP.RO. Vreau sa va arat cum puteti folosi Notepad ++ ca si compilator. Pe langa design-ul atractiv pe care il are, usurinta prin care poti selecta proiectele si varietatea de optiuni pe care le poti folosi(ex: combinatia de taste pentru compilare sau pentru orice actiune), auto-completarea mai este si multithreading. Ce este multithreading? Este abilitatea unui program/sistem de operare imparte actiunile la fiecare thread, acestea executandu-se mai repede. Daca ati observat, folosind PAWNO ca si compilator, daca aveti un numar mare de linii, compilatorul va da Non Responding, blocandu-se pentru o perioada mai mica sau mai mare de timp. Motivul pentru care se blocheaza este anume ca foloseste 1 singur thread, deci este single-thread. Notepad ++ nu va avea aceasta problema. Deci sa incepem In primul rand aveti nevoie de Notepad ++ https://notepad-plus-plus.org/download/v6.8.8.html Veti avea nevoie de 2 fisiere: userDefineLanguage.xml - pentru a evidentia limbajul si PAWN.xml - pentru design-ul limbajului. Am facut un winrar cu cele 2 fisiere. http://www.solidfiles.com/d/06d48873e9/ Pentru a nu exista discutii, am pus si virustotal: https://www.virustotal.com/ro/file/2a0688d8ef14a4804060c2433d3f2fad42b3fc7cc4595e415ad2488ccf850cf4/analysis/1452888736/ Acum ca avem tot ce e necesar, instalati Notepad ++ , intalarea este simpla Next>Next>Next> bifati sa se creeze pe desktop si finalizati instalarea. Acum intrati in My Computer si scrieti %appdata%\Notepad++: Introducem fisierul userDefineLanguage.xmlAcum mergem in folderul instalarii Notepad ++In folderul APIs Introducem PAWN.xmlAcum mergem la Setari > PreferenceAsociem filele .pwnExecutam auto-completarea , ATENTIE!!! bifati From 3 th character, pentru a executa auto-completarea la 3 caractere scriseAcum vom cauta plugin-ul care ne va ajuta la compilare:Bifam si instalam NppExec:Dupa ce instalati va necesita sa inchideti si sa redeschideti programul. Acum v-a trebui sa mergem la plugin-ul NppExec pentru a bifa No internal message. De ce? Pentru ca vor aparea mesaje inutile, si noi nu dorim acest lucru. Vom merge si vom face un folder cu Pawno. In acest folder vom adauga include-urile cu care vom compila orice fisier .pwn. De obicei eu il pun in Local Disk D. Pe urma v-a trebui sa ii luam adresa din Local Disk-ul in care se afla folderul Pawno.Mergem la plugin NppExec>Executare:Apoi introducem codul acesta: Quote cd $(CURRENT_DIRECTORY) "D:\PAWNO\pawncc.exe" "$(FILE_NAME)" -; -( Apoi dati save si dati un nume, de preferat Pawn Compilator: Pentru a activa codul precedent mergem la Advanced Options:Bifati ca in imagine si dati OK: Setarile sunt realizate, acum va trebui sa bifam 2 chestii: 1) Mie personal imi place sa ma folosesc de F3 si F4 in cautarea unei denumiri. F3 e definit, dar F4 nu este setat pe back search. Asa ca il vom seta. 2) Vom seta tastele de pe care vom compila. Mie mi se pare confortabil sa compilez de pe CTRL + ALT + F5. Pentru ambele setari vom face in felul urmator: Mergem la Setari> Shoutcut Mapper:Vom modifica in felul urmator:Apoi mergem la Plugin Comands , iar la linia 35 vom gasi PAWNO Compilator:Si vom configura combinatia de taste pe care o vom face la compilare: Odata ce ne-am configurat Notepad ++ , recomandat ar fi sa folosim Zeex's Compilator. Este acelasi compilator folosit din totdeauna DAR este configurat de Zeek's care a rezolvat niste probleme, deci l-a imbunatatit. Link: http://forum.sa-mp.com/showthread.php?p=2768123 Mergem la Download> Executables Only iar dupa ce descarcam dezarhivam in folderul cu PAWNO pe care l-am facut anterior. Dezarhivati acolo si dati Copy and Replace. Nota: Dupa ce a-ti executat toti pasii compilati un fisier .pwn. Dupa ce compilati, adaugati niste caractere aiurea prin GM gen: Quote #include <a_samp>bla bla bla apoi compilati.IN CAZ CA NU PRIMITI ERORI MERGETI LA Plugins > NppExec > BIFATI: Save all files on execute. Atentie: Inainte de a modifica combinatia de taste inchideti si deschideti programul pentru a-si face load la setarile facute. In caz ca nu se incarca plugin-urile dati inchideti si deschideti programul apoi cautati din nou. IN CAZ CA NU PUTETI INSTALA SAU GASI NPPEXEC LASATI REPLY SI IAR EU VOI RASPUNDE. Cam atat cu acest tutorial, multumesc pentru atentie! 1 8 Quote @WiDuAlK Tutorial`s: PAWN pentru SA:MP in Notepad++Tutorial Register-Login MYSQL R39 Tutorial etape de register Cum sa creezi un PayDay (2 METODE)Cum sa creezi o factiune de la 0 PART 1 Cum sa creezi o factiune de la 0 PART 2 Cum sa creezi o factiune de la 0 partea a 3-a (ULTIMA)Functii folositoare din NEW.PWN Tutorial Engine Vehicle Optimizare simplitate si stil Foreach inlocuieste loop-ul SSCANF si ZCMD Cum sa creezi o poarta miscatoare Tutorial cum sa creezi un radio pe server si cum sa iti creezi melodi pentru ascultat pe server Cum sa tii un server din PC folosind HAMACHI Documentatie* Despre hack-uri Servicii: Servicii Scripting & Mapping Produse: Farmer Job Realistic Drugs Dealer System [SA-MP] UNIQUE Link to comment Share on other sites More sharing options...
CheaTer Posted January 15, 2016 Report Share Posted January 15, 2016 +1 bun colegu ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiDuAlK Posted January 15, 2016 Author Report Share Posted January 15, 2016 Merci! Quote @WiDuAlK Tutorial`s: PAWN pentru SA:MP in Notepad++Tutorial Register-Login MYSQL R39 Tutorial etape de register Cum sa creezi un PayDay (2 METODE)Cum sa creezi o factiune de la 0 PART 1 Cum sa creezi o factiune de la 0 PART 2 Cum sa creezi o factiune de la 0 partea a 3-a (ULTIMA)Functii folositoare din NEW.PWN Tutorial Engine Vehicle Optimizare simplitate si stil Foreach inlocuieste loop-ul SSCANF si ZCMD Cum sa creezi o poarta miscatoare Tutorial cum sa creezi un radio pe server si cum sa iti creezi melodi pentru ascultat pe server Cum sa tii un server din PC folosind HAMACHI Documentatie* Despre hack-uri Servicii: Servicii Scripting & Mapping Produse: Farmer Job Realistic Drugs Dealer System [SA-MP] UNIQUE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mister Posted January 15, 2016 Report Share Posted January 15, 2016 Foloseam si eu notepad++ l-am dezinstalat mai demult si mi-a fost lene sa mai caut cum il fac iar compilator Mersi sa vad acum care mi se pare mai ok pawnplus sau notepad ++ Quote __ ____ __ / |/ (_)____/ /____ _____ / /|_/ / / ___/ __/ _ \/ ___/ / / / / (__ ) /_/ __/ / /_/ /_/_/____/\__/\___/_/ SERVICII SCRIPTING DE CALITATE Pagina Scripting pawn Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiDuAlK Posted January 15, 2016 Author Report Share Posted January 15, 2016 Acum 3 minute, Mister a spus: Foloseam si eu notepad++ l-am dezinstalat mai demult si mi-a fost lene sa mai caut cum il fac iar compilator Mersi sa vad acum care mi se pare mai ok pawnplus sau notepad ++ E mult mai ok din diferite motive. Si eu foloseam de cativa ani Notepad++ , dar am vazut ca nu toti stiu de el, si chiar l-ar aprecia. PawnPlus l-am testat si e destul de OK, dar am inteles ca va fi refacut si imbunatatit, oricum are multe lucruri de imbunatati din punctul meu de vedere, lucruri pe care Notepad++ le are. Daca va iesi reusit , cred ca il voi folosi, dar momentan Notepad++ e super folositor. Quote @WiDuAlK Tutorial`s: PAWN pentru SA:MP in Notepad++Tutorial Register-Login MYSQL R39 Tutorial etape de register Cum sa creezi un PayDay (2 METODE)Cum sa creezi o factiune de la 0 PART 1 Cum sa creezi o factiune de la 0 PART 2 Cum sa creezi o factiune de la 0 partea a 3-a (ULTIMA)Functii folositoare din NEW.PWN Tutorial Engine Vehicle Optimizare simplitate si stil Foreach inlocuieste loop-ul SSCANF si ZCMD Cum sa creezi o poarta miscatoare Tutorial cum sa creezi un radio pe server si cum sa iti creezi melodi pentru ascultat pe server Cum sa tii un server din PC folosind HAMACHI Documentatie* Despre hack-uri Servicii: Servicii Scripting & Mapping Produse: Farmer Job Realistic Drugs Dealer System [SA-MP] UNIQUE Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpinneR Posted March 21, 2016 Report Share Posted March 21, 2016 Am problema asta si nu stiu ce de ce mi-o da.Am facut toti pasii de mai sus si nimic. http://imgur.com/rXzjDsK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiDuAlK Posted April 7, 2016 Author Report Share Posted April 7, 2016 La 20.03.2016 la 23:23, SpinneR a spus: Am problema asta si nu stiu ce de ce mi-o da.Am facut toti pasii de mai sus si nimic. http://imgur.com/rXzjDsK Nu cred ca ai accesat folderul pawno pt compilare Quote @WiDuAlK Tutorial`s: PAWN pentru SA:MP in Notepad++Tutorial Register-Login MYSQL R39 Tutorial etape de register Cum sa creezi un PayDay (2 METODE)Cum sa creezi o factiune de la 0 PART 1 Cum sa creezi o factiune de la 0 PART 2 Cum sa creezi o factiune de la 0 partea a 3-a (ULTIMA)Functii folositoare din NEW.PWN Tutorial Engine Vehicle Optimizare simplitate si stil Foreach inlocuieste loop-ul SSCANF si ZCMD Cum sa creezi o poarta miscatoare Tutorial cum sa creezi un radio pe server si cum sa iti creezi melodi pentru ascultat pe server Cum sa tii un server din PC folosind HAMACHI Documentatie* Despre hack-uri Servicii: Servicii Scripting & Mapping Produse: Farmer Job Realistic Drugs Dealer System [SA-MP] UNIQUE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ainox Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 On 20.03.2016 at 23:23, SpinneR said: Am problema asta si nu stiu ce de ce mi-o da.Am facut toti pasii de mai sus si nimic. http://imgur.com/rXzjDsK Trebuie sa accesezi folderul unde se afla compilatorul (pawncc.exe) se gaseste in folderul pawno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aurelian99 Posted April 4, 2017 Report Share Posted April 4, 2017 Am facut exact ca in tutorial si nu imi apar pluginurile de la notepad++ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radiaa Posted February 17, 2019 Report Share Posted February 17, 2019 Nu imi apare ApiS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razvanduciuc Posted February 25, 2019 Report Share Posted February 25, 2019 On 1/15/2016 at 11:37 PM, WiDuAlK said: Salut SA-MP.RO. Vreau sa va arat cum puteti folosi Notepad ++ ca si compilator. Pe langa design-ul atractiv pe care il are, usurinta prin care poti selecta proiectele si varietatea de optiuni pe care le poti folosi(ex: combinatia de taste pentru compilare sau pentru orice actiune), auto-completarea mai este si multithreading. Ce este multithreading? Este abilitatea unui program/sistem de operare imparte actiunile la fiecare thread, acestea executandu-se mai repede. Daca ati observat, folosind PAWNO ca si compilator, daca aveti un numar mare de linii, compilatorul va da Non Responding, blocandu-se pentru o perioada mai mica sau mai mare de timp. Motivul pentru care se blocheaza este anume ca foloseste 1 singur thread, deci este single-thread. Notepad ++ nu va avea aceasta problema. Deci sa incepem In primul rand aveti nevoie de Notepad ++ https://notepad-plus-plus.org/download/v6.8.8.html Veti avea nevoie de 2 fisiere: userDefineLanguage.xml - pentru a evidentia limbajul si PAWN.xml - pentru design-ul limbajului. Am facut un winrar cu cele 2 fisiere. http://www.solidfiles.com/d/06d48873e9/ Pentru a nu exista discutii, am pus si virustotal: https://www.virustotal.com/ro/file/2a0688d8ef14a4804060c2433d3f2fad42b3fc7cc4595e415ad2488ccf850cf4/analysis/1452888736/ Acum ca avem tot ce e necesar, instalati Notepad ++ , intalarea este simpla Next>Next>Next> bifati sa se creeze pe desktop si finalizati instalarea. Acum intrati in My Computer si scrieti %appdata%\Notepad++: Introducem fisierul userDefineLanguage.xmlAcum mergem in folderul instalarii Notepad ++In folderul APIs Introducem PAWN.xmlAcum mergem la Setari > PreferenceAsociem filele .pwnExecutam auto-completarea , ATENTIE!!! bifati From 3 th character, pentru a executa auto-completarea la 3 caractere scriseAcum vom cauta plugin-ul care ne va ajuta la compilare:Bifam si instalam NppExec:Dupa ce instalati va necesita sa inchideti si sa redeschideti programul. Acum v-a trebui sa mergem la plugin-ul NppExec pentru a bifa No internal message. De ce? Pentru ca vor aparea mesaje inutile, si noi nu dorim acest lucru. Vom merge si vom face un folder cu Pawno. In acest folder vom adauga include-urile cu care vom compila orice fisier .pwn. De obicei eu il pun in Local Disk D. Pe urma v-a trebui sa ii luam adresa din Local Disk-ul in care se afla folderul Pawno.Mergem la plugin NppExec>Executare:Apoi introducem codul acesta: Apoi dati save si dati un nume, de preferat Pawn Compilator: Pentru a activa codul precedent mergem la Advanced Options:Bifati ca in imagine si dati OK: Setarile sunt realizate, acum va trebui sa bifam 2 chestii: 1) Mie personal imi place sa ma folosesc de F3 si F4 in cautarea unei denumiri. F3 e definit, dar F4 nu este setat pe back search. Asa ca il vom seta. 2) Vom seta tastele de pe care vom compila. Mie mi se pare confortabil sa compilez de pe CTRL + ALT + F5. Pentru ambele setari vom face in felul urmator: Mergem la Setari> Shoutcut Mapper:Vom modifica in felul urmator:Apoi mergem la Plugin Comands , iar la linia 35 vom gasi PAWNO Compilator:Si vom configura combinatia de taste pe care o vom face la compilare: Odata ce ne-am configurat Notepad ++ , recomandat ar fi sa folosim Zeex's Compilator. Este acelasi compilator folosit din totdeauna DAR este configurat de Zeek's care a rezolvat niste probleme, deci l-a imbunatatit. Link: http://forum.sa-mp.com/showthread.php?p=2768123 Mergem la Download> Executables Only iar dupa ce descarcam dezarhivam in folderul cu PAWNO pe care l-am facut anterior. Dezarhivati acolo si dati Copy and Replace. Nota: Dupa ce a-ti executat toti pasii compilati un fisier .pwn. Dupa ce compilati, adaugati niste caractere aiurea prin GM gen: apoi compilati.IN CAZ CA NU PRIMITI ERORI MERGETI LA Plugins > NppExec > BIFATI: Save all files on execute. Atentie: Inainte de a modifica combinatia de taste inchideti si deschideti programul pentru a-si face load la setarile facute. In caz ca nu se incarca plugin-urile dati inchideti si deschideti programul apoi cautati din nou. IN CAZ CA NU PUTETI INSTALA SAU GASI NPPEXEC LASATI REPLY SI IAR EU VOI RASPUNDE. Cam atat cu acest tutorial, multumesc pentru atentie! Frumos, si eu folosesc Notepad ++ si pentru alte gm-uri folosesc Sublime Text. Quote Ai nevoie de ajutor in scripting si nu ai bani? Te pot ajuta cu mare drag. Dar asta nu inseamna sa iti lucrez un Sistem de joc complet, daca ai nevoie de ajutor ma poti contacta pe Discord. Link to comment Share on other sites More sharing options...
caltabos Posted February 25, 2019 Report Share Posted February 25, 2019 Acum 2 ore, razvanduciuc a spus: Frumos, si eu folosesc Notepad ++ si pentru alte gm-uri folosesc Sublime Text. NPP_EXEC: "Compiler" CD: E:\Gamemodes\burned.ro\gamemodes Current directory: E:\Gamemodes\burned.ro\gamemodes "E:\Aplicatii\Includes" "GM.pwn" -; -( ; about to start a child process: ""E:\Aplicatii\Includes" "GM.pwn" -; -(" CreateProcess() failed with error code 5: Access is denied. ================ READY ================ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts