Jump to content

Rularea unui server pe Windows

Pentru a rula un server de SA-MP pe Windows trebuie să îndepliniți următoarele cerințe:

  • Să aveți acces la internet, asta în cazul în care doriți să jucați cu alți jucători din diferite părți ale globului. Pe langă asta trebuie să aveți aproximativ 40 Mbps upload (un server cu 100 de jucători online folosește aproximativ 4 Mbps upload).
  • Un port UDP deschis pe care o să ruleze serverul. Port-ul implicit este 7777. Puteți să accesați portforward.com pentru a vedea pașii pe care trebuie să-i faceți pentru a face acest lucru.
  • O adresă IP statică, dar nu este necesar acest lucru.

Obținerea fișierelor

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să descărcați fișierele de pe site-ul nostru accesând acestă pagină. Trebuie să descărcați SA-MP 0.3.7 Server Windows.

Configurarea serverului

Al doilea lucru pe care trebuie să îl faceți este să configurați serverul. Acesta nu va porni dacă nu modificați setarea rcon_password în server.cfg. Dacă doriți să modificați numărul de jucători care pot intra pe server trebuie să modificăti valoarea setării maxplayers sau dacă doriți să modificați numele serverului trebuie să modificați valoarea setării hostname.

Acesta este conținutul fișierului care este în arhiva descărcată mai sus.

server.cfg din arhiva.png

Rularea serverului

Ultimul lucru pe care trebuie să îl faceți este să rulați (porniți) serverul pentru a putea intra pe el, pentru a face acest lucru apasați dublu click pe executabilul samp-server.exe și serverul va porni.

Dacă ați configurat bine serverul trebuie să vedeți următoarea fereastră.

server cu modul de joc grandlarc.png

Menținerea serverului online

Pentru a preveni serverul să se închidă (să primească crash) din cauza unor erori cauzate de modul de joc sau de alți factori este necesar să creați un fișier cu extensia .bat care va rula serverul SA-MP și îl va porni automat în cazul în care acesta se oprește. Un exemplu pentru ce ar trebui să conțină fișierul .bat este următorul

:Start
samp-server.exe
goto start

Dacă doriți să îl testați folosiți comanda exit în consola de la server.

Atenție! Fișierul .bat trebuie să fie în folderul unde este executabilul samp-server.exe.

  Report Document
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more details you can also review our Terms of Use and Privacy Policy.