Jump to content
  • 0

GitHub?


Xtrem_Maddox

Question

Salutare. Imi pare rau daca a mai fost discutata "problema" asta pana acum sau daca am gresit sectiunea, dar nu am gasit absolut nimic nici aici, nici pe internet si ma simt lasat pe dinafara deoarece pur si simplu nu inteleg.

In ultimul timp tot mai multi scripteri folosesc github si ceva numit "sampctl" din cate am observat pentru a instala "pachete" in servere. Cel putin asta am inteles ca face acest sampctl.

Poate cineva sa explice cum functioneaza chestia asta de la A la Z? Pur si simplu pentru mine e chineza si nu inteleg nici macar cum ar trebui instalat si e ceva vital avand in vedere ca de cand au murit forumurile SAMP, mai toti developerii isi pun scripturile pe GitHub.

Poate ca pare stupid, dar eu chiar nu inteleg cum functioneaza toata chestia asta. Un mic "tutorial" sau un ghid ar fi deajuns. Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 2

https://www.if-koubou.com/articles/how-to/what-is-github-and-what-is-it-used-for.html

https://code4.scout.ro/despre-git-si-github/

Si un video: Tutorial (nu te speria ca foloseste consola, exista si aplicatie grafica care te ajuta sa eviti comenzile in consola, dar trebuie sa intelegi ce fac)

Cateva topicuri legate de github. In mare, github este o platforma pe care iti poti salva proiectele(nu neaparat cod) atat in mod privat cat si public(open-source). Se foloseste de git pentru a versiona proiectul (practic fiecare commit (modificare pe care o transmiti ca si finalizata) e salvata si poti reveni oricand la ea sau poti vedea exact ce modificari ai facut in acel commit). Folosesc github zilnic pot sa zic ca e ceva fara de care nu imi pot face proiectele (vreau sa imi salvez proiectul in cloud dar in acelasi vreau sa fiu capabil sa vad fiecare modificare pe care am facut-o etc si de asemenea vreau sa arat unui potential angajator proiectul mai usor)

Cat despre sampctl nu am avut ocazia de il folosi prea mult din pacate trecand pe C# full time. Ce pot sa iti spun despre el este ca un "manager" de aplicatii poti sa zici, il atasezi proiectului tau, ii zici ce pluginuri/includeuri foloseste scriptul tau si el iti cauta si instaleaza automat, de asemenea poate fi configurat sa iti dea si compile la script si eventual sa iti si ruleze serverul dupa(pentru a testa). Din ce vad pe pagina de github a sampctl e explicat cum se foloseste, instaleaza si cred ca am vazut si un mic tutorial.

Din pacate, ambele aplicatii cel mai usor le intelegi folosindu-le si testand fiecare lucru la ele sa vezi cu ochii tai ce se intampla, nu ai ce sa strici sau ceva. Si mie mi-a luat ceva sa inteleg branch la github pana cand am facut un repository doar ca sa ma joc cu functionalitatea pentru cac din ce gaseam ca si tutorial nu ma ajuta.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 0
Acum 2 ore, CritteR a spus:

Gamemode-uri de SAMP pe github...this is the best timeline.

Chiar as vrea sa vad GM-ul BizZone, sau ce mai e popular acum, plin de fork-uri si pull request-uri cu un singur commit, si ala la culori :D

Sincer, as prefera sa vad lumea folosind github pentru scripturi asa stii exact ce descarci si mai ales multe persoane posteaza un gm dupa cateva zile ii fac "update" si posteaza din nou "v2" samd cand pe github poti face un simplu commit cu modificarea si sa vezi si ce exact s-a modificat.

Dar na, e placut sa visezi uneori.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
2 hours ago, Banditul said:

Sincer, as prefera sa vad lumea folosind github pentru scripturi asa stii exact ce descarci si mai ales multe persoane posteaza un gm dupa cateva zile ii fac "update" si posteaza din nou "v2" samd cand pe github poti face un simplu commit cu modificarea si sa vezi si ce exact s-a modificat.

Dar na, e placut sa visezi uneori.

Si eu as vrea. Ar face totul muuuuuuullt mai simplu. Atat la distributie, cat si la troubleshooting.

Eh, pana atunci merge si mediafire / girlshare....cred...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more details you can also review our Terms of Use and Privacy Policy.