Jump to content

servicii avansate de scripting (SA-MP & FiveM)

Recommended Posts

Posted

Salutari! Deoarece in aceasta perioada dispun de mai mult timp liber, sunt deschis la colaborari pentru proiecte serioase.

• Ce pot crea:

• Gamemode-uri (SA-MP) / Framework-uri (FiveM) de la zero

• Sisteme si resurse personalizate de orice complexitate

• Optimizare cod si rezolvare bug-uri

*Preturile se stabilesc in functie de complexitate si cerinte. Imi rezerv dreptul de a-mi selecta clientii si proiectele.

Posted

Pierzi timpul de pomana cu scriptatul pe SA-MP si FiveM.

Stiu cum e, e misto sentimentul cand scrii ceva, dai restart la server si vezi ca functioneaza direct in joc, plus ca-ti sar copiii pe Discord ca ce smecher e scriptu. Dar hai sa fim seriosi putin si sa ne uitam la bani: cat scoti din chestia asta? Cateva sute de euro in cel mai bun caz, daca prinzi vreun server mai rasarit sau vinzi doua trei resurse. Si pentru ce? 

Gandeste-te putin la perspectiva. Pawn e mort de mult, iar Lua sau ce faci tu pe FiveM e o nisa super stramta. Daca te duci maine la un interviu la o firma sau incerci sa prinzi un proiect B2B pe bune, pe nimeni nu intereseaza ca stii tu nativele de pe FiveM sau framework-ul QBCore. Ei vor sa stii backend curat, baze de date, un Node.js, Python, un C#, chestii de oameni mari.

Tu ai deja ce e mai greu: ai logica de programare, stii sa cauti un bug, intelegi cum se leaga lucrurile. De ce sa-ti consumi energia asta pe un joc din 2004 sau pe un mod de GTA din care abia scoati un ban de buzunar? Trage de tine jumatate de an sau un an pe tehnologii reale, invata sa faci o aplicatie completa, o automatizare, ceva ce chiar rezolva o problema de business.

Pe un job normal de programator in tara, ca junior absolut, pleci lejer de la 4000 - 5000 de lei net pe luna, doar ca sa inveti si sa faci chestii de baza. In 2-3 ani ajungi la un 8000 - 10000 de lei lejer pe un post de mid, iar un senior trece fara probleme de 3000 - 4000 de euro pe luna pe contract de munca. BANI REALI, care-ti intra pe card luna de luna, cu concediu platit si fara stres ca-ti da cineva teapa.

Iar daca te duce capul si vrei B2B sau freelancing pe bune pe un stack real (Node, React, Python, C#), acolo e alta lume. Un dev pe B2B nu lucreaza pe 20 de euro ca pe FiveM, ci cere de la 25 - 30 de euro pe ora in sus chiar si la inceput. La un program plin de 160 de ore pe luna, calculeaza si tu: faci 4000 - 5000 de euro pe luna din 2-3 clienti sau dintr-un singur contract serios de afara.

Compara asta cu cele 200 - 300 de euro pe care le scoti o data la trei luni din FiveM cand prinzi vreun owner generos si zi-mi tu daca nu-ti bagi picioarele in el de joc. Gandeste-te ce inseamna sa faci intr-o singura saptamana pe bune cat faci intr-un an din scriptat pe GTA.

Fie ca te angajezi ca junior, fie ca-ti faci o firma si lucrezi B2B, un singur proiect real sau un salariu de inceput iti da de trei ori mai mult decat scoti din FiveM intr-un an intreg. Fara copii care se plang pe Discord, fara stres ca inchide ownerul serverul saptamana viitoare ca s-a certat cu co-ownerul.

Nu-ti zic sa nu te mai joci deloc, dar nu-ti mai irosi potentialu pe mizerii de cativa lei. Treci la nivelu urmator, ca poti. Gandeste-te la ce ti-am zis.