Jump to content

Instalare Server SA:MP pe VPS Linux (Ubuntu)


Jackie

Recommended Posts

[glow=red,2,300]Instalare SA:MP on VPS (Ubuntu)[/glow]

Primul meu post, avand in vedere ca am vazut ca multi cer acest tutorial mai detaliat am decis sa fac unu!

Obiectiv:

Instalarea unui server SA:MP pe un VPS

Precizari:

Toate comenzile in Linux sunt Case Sensitive, adica se face diferenta intre litere mari si litere mici.

ex: Nu e acelasi lucru daca scrii cd /home sau cd /HOME

1. Trebuie sa aveti programul PuTTy. Daca nu il aveti descarcati-l de <a href="http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html">AICI</a>

2. Deschidem PuTTy, unde este scris "Host Name (or IP address)" introducem IP de la VPS-ul nostru, si port 22 (Aceasta este de default pentru SSH),

screenshot034c.png

Acum urmeaza sa apasam pe butonul OPEN care ne va deschide consola in care va trebui sa lucram.

screenshot035k.png

Ne va cere sa ne logam, folositi datele de acces care le-ati primit de la provider-ul de la care aveti VPS.

Datele de acces de defaut sunt:

Username: root
Parola: [ParolaSetataDeTine]
Dupa logare tastam urmatoarele comenzi:
sudo apt-get update
Apoi:
sudo apt-get upgrade
Aceste 2 comenzi vor actualiza serverul nostru cu librariile necesare pentru functionarea cat mai buna a serverului (Ca si Windows Updates) Cand dati a doua comanda o sa va ceara daca doriti sa instalati componentele carora sau gasit upgrade-uri, apasati doar enter, pentru a confirma. screenshot037p.png Serverul SA:MP in linux are nevoie de libraria " ia32-libs " altfel serverul  nu va va porni, sunt unele VPS-uri care o au deja instalata, dar pentru a fii siguri ca este instalata vom da comanda:
sudo apt-get install ia32-libs
3. Acum incepem cu instalarea serverului de SA:MP, pana aici a fost pregatirea VPS-ului. In consola tastam urmatoarea comanda:
cd /home/
Care ne va permite sa mergem in folderul /home Acum nu ne ramane altceva de facut decat sa descarcam file-urile SA:MP, acum este la versiunea 0.3d. Aflandune in /home tastam in consola:
wget http://team.sa-mp.com/files/samp03dsvr_R2.tar.gz
Atentie: wget este comanda sa descarcam un file in parcursul unde ne aflam, in legatura cu link-ul de la folderul server sa:mp el se va schimba de fiecare data cand va fii o versiune mai noua. Pentru a descarca versiunea cea mai noua accesati pagina <a href="http://sa-mp.com/download.php">Download Page</a>, mergeti pana jos, si dati click dreapta pe versiunea cea mai noua ex "SA-MP 0.3d R2 Linux Server (x86)" si copiati link-ul inlocuind-ul cu cel de mai sus. Dupa descarcarea acestui fisier cu extensia .tar.gz este necesar sa-l dezarhivam, pentru a face acest lucru folosim comanda:
tar -zxvf samp03dsvr_R2.tar.gz
Cum am spus si mai devreme numele acestui file se schimba in functie de noile versiuni care or sa iase pe viitor. Comanda care am dat-o mai sus ne-a dezarhivat un folder care va contine serverul nostru, numit samp03 unde vom gasi gamemodes, filterscripts includes, si tot necesarul ca serverul sa ruleze pe un host LINUX. 4. Acum cu un program FTP ne conectam la serverul nostru, pentru a adauga GM , filescrits, modifica server.cfg etc... ca si pe host windows, doar ca folositi fisierele pentru Linux. Daca serverul nu dispune de un server FTP puteti instala un server ftp in putine secunde prin comanda:
sudo apt-get install vsftpd
Pentru mai multe detalii despre acest Server FTP intrati pe <a href="http://www.proftpd.org/">Site-ul Official</a> 5. Dupa ce am urcat toate fisierele necesare pentru serverul nostru pe host(VPS) pentru ca serverul sa porneasca este nevoie ca file-ul samp03srv sa aibe setate permisiuni ROOT (777). Pentru a seta aceste permisiuni vom da aceste 2 comenzi:
cd /home/samp03
Care ne va trimite in directory de la serverul nostru! !!!: Daca sunteti deja in /home tastati doar cd /samp03
sudo chmod 777 samp03srv
6. Acum in sfarsit suntem gata pentru a porni serverul. Pentru a il porni tastam in consola, fiind in drectorul /home/samp03 aceasta comanda:
nohup ./samp03svr &
Comanda aceasta porneste serverul in background. Atentie: Sunt servere pe care aceasta comanda nu merge insotita de nohup, deci functioneaza doar ./samp03srv , dar aceasta are o problema, cand voi inchideti consola serverul se opreste. Pasul acesta il urmariti doar daca nu va merge cu nohup ./samp03svr & Pentru a face in mod sa nu se opreasca instalam un program de nume screen.
sudo apt-get install screen
Dupa instalarea programului tastati in consola:
screen
Care va va porni acest program in background, dupa care apasati de doua ori tasta "SPACE" de pe tastatura voastra pana ce consola nu va fii goala.(De doua ori apasati space) Acum urmeaza sa pornim serverul nostru. Mergem din nou in directorul de la serverul nostru adica:
cd /home/samp03
Si aici tastam
./samp03svr
Dupa care se va deschide serverul nostru, ca sa ramana serverul online si dupa ce inchidem consola,dati click in consola si apasati pe Ctrl + A apoi Ctrl + D Serverul Vostru este Online 24/7 7. Pentru a opri serverul vostru, este nevoie sa ne uitam la procesele deshise. Tastam in consola
top
si ne va arata o lista cu toata procesele care sunt in functionare, noi va trebui sa ne uitam in dreapta unde este scris numele/comanda aplicatiei si sa cautam ./samp03svr Cand am gasit aplicatia, in dreptul ei sunt niste informatii, precum PID USER PR NI ..etc, pe noi ne intereseaza PID ce este in dreptul ./samp03svr de exemplu sa zicem ca este PID 30. Pentru a opri serverul tastam comanda
kill -9 numar_PID_A_APLICATIEI
Exemplu:
kill -9 30

si serverul se va opri!

Pentru a il porni din nou, urmariti ce este scris la punctul 6

Tutorialul acesta a fost facut de mine personal, nu este copiat de nicaieri!

Nu vreau sa aud Copy + Paste etc.. Eu l-am facut pentru ca stiu ca atunci cand l-am cautat si nu l-am gasit, a fost nasol sa tot caut in alte limbi.

Have Fun

Daca aveti probleme, sunt disponibil sa va ajut, FREE.

Ma puteti contacta pe forum sau pe Y!M

Download File PDF : <a href="http://solidfiles.com/d/0404a8983c/">Download</a>

Semnat: Paul Andrei

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more details you can also review our Terms of Use and Privacy Policy.