Jump to content
  • 0

Problema conectare


sika

Question

Salutare all, am o sursa (de pe acest site) b-hood cred...(are nume arhiva scripting cica) si am o problema..

el are un cod cam asa

#define SERVER_OFFICIAL 0
#define SERVER_BETA 	1
#define LOCALHOST 		2

new SERVER_HOSTSTATUS = 0;

dupa urmeaza :

switch(SERVER_HOSTSTATUS) {
	 case 0: SQL = mysql_connect("Ip-ul", "user", "db", "pass"), print("Server: Oficial");
	 case 1: SQL = mysql_connect("Ip-ul", "user", "db", "pass"), print("Server: Beta");
	 case 2: SQL = mysql_connect("Ip-ul", "user", "db", "pass"), print("Server: localhost"); 
	}

eu am inteles ideea de la new SERVER_HOSTSTATUS = (0/1/3 = oficial/beta/localhost)

asa ca sa trecem la problema...am conectat acest gm la host (schimbarea ip user db pas la case 0 si am schimbat server_hostatus = 0)

dar cand intru pe server ma lasa sa ma inregistrez(sa scriu parola sexul email ani) dar dupa ce dau pe butonul register imi deschide fereasta login (normal) si cand trec aceas parola imi spune ca e gresita...(pe localhost cu xamp instalat merge) mam uitat in server_logs de pe host si apare in felu urmator

[18:17:42] [connection] incoming connection: 198.26.131.191:26573 id: 0
[18:17:42] [join] serw has joined the server (0:198.26.131.191)
[18:18:32] ====================================================================
[18:18:32] Error ID: 1364, Eroare: Field 'Victim' doesn't have a default value
[18:18:32] Callback: 
[18:18:32] gQuery: INSERT INTO `users` (`name`,`password`, `Age`, `Email`, `Model`, `RegisterDate`, `CChar`) VALUES ('serw','B5413026B62A2C0A7664C4C975D336EB','13', '[email protected]', '0', '2021-1-5 18:18:32', '250')
[18:18:32] ====================================================================
[18:18:43] [part] serw has left the server (0:2)

 Daca se poate orice idee.. va multumesc..

 

 

Link to comment
Share on other sites

11 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

salut, tie iti spune aici ca, CAMPUL 'Victim' nu are o valoare predestinata, du-te la mysql, la tabelul cu jucatorii inregistrati si cauta 'Victim', apoi du-te la "Default Value" si seteaza-i una

[18:18:32] Error ID: 1364, Eroare: Field 'Victim' doesn't have a default value
[18:18:32] Callback: 
[18:18:3d] gQuery: INSERT INTO `users` (`name`,`password`, `Age`, `Email`, `Model`, `RegisterDate`, `CChar`) VALUES ('serw','B5413026B62A2C0A7664C4C975D336EB','13', '[email protected]', '0', '2021-1-5 18:18:32', '250')
Link to comment
Share on other sites

  • 0
23 hours ago, hanako said:

salut, tie iti spune aici ca, CAMPUL 'Victim' nu are o valoare predestinata, du-te la mysql, la tabelul cu jucatorii inregistrati si cauta 'Victim', apoi du-te la "Default Value" si seteaza-i una

[18:18:32] Error ID: 1364, Eroare: Field 'Victim' doesn't have a default value
[18:18:32] Callback: 
[18:18:3d] gQuery: INSERT INTO `users` (`name`,`password`, `Age`, `Email`, `Model`, `RegisterDate`, `CChar`) VALUES ('serw','B5413026B62A2C0A7664C4C975D336EB','13', '[email protected]', '0', '2021-1-5 18:18:32', '250')

Sper ca nu am inteles gresit.. dar observ ca e setata una ..POZA : https://imgur.com/a/6VSR44l

Link to comment
Share on other sites

  • 0
18 minutes ago, sika said:

Sper ca nu am inteles gresit.. dar observ ca e setata una ..POZA : https://imgur.com/a/6VSR44l

bun , incearca dupa ce te inregitrezi sa ii setezi variabila 0.

                new str[256];
                mysql_format(SQL,str,sizeof(str),"UPDATE users SET `Victim`='0' WHERE `name`='%s'",PlayerInfo[id][pNormalName]);
                mysql_tquery(SQL,str,"","");

Edited by Kira.
Link to comment
Share on other sites

  • 0
19 minutes ago, Kira. said:

bun , incearca dupa ce te inregitrezi sa ii setezi variabila 0.

                new str[256];
                mysql_format(SQL,str,sizeof(str),"UPDATE users SET `Victim`='0' WHERE `name`='%s'",PlayerInfo[id][pNormalName]);
                mysql_tquery(SQL,str,"","");

deci am intrat pe server am scris parola am dat click pe butonul register am intrat in panel pe host (mysql) am scris dupa varchar in loc de 64 am scris 0 si am reitnrat in samp si am scris parola la logare si tot nu merge... oare daca poti si ai timp ? poti intra maxim 5 minute pe discord ? sunt cam incepator si imi sunt grei termeni promit ca am sa scriu pe forum cum ai procedat si am sa dau o "bere" in data de 10..

Edited by sika
Link to comment
Share on other sites

  • 0

probabil veti rade, nustiu daca am facut bine neaparat ce am facut... (daca va functiona asa dar) Am intrat in fisierul .sql unde am aceste lini prin care si victim  

 `Banned` int(3) NOT NULL DEFAULT 0,
  `Victim` varchar(64) NOT NULL ,
  `Radio2` int(2) NOT NULL DEFAULT 0,
  `Status` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,
  `CRank` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,
  `Phone` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,
  `Accused` varchar(64) NOT NULL DEFAULT '********',
  `Crime1` varchar(184) NOT NULL DEFAULT 'Fara',
  `Crime2` varchar(184) NOT NULL DEFAULT 'Fara',
  `Crime3` varchar(184) NOT NULL DEFAULT 'Fara',
  `BTemp` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,
  `BYear` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,
  `BMonth` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,
  `BDay` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,
  `BBy` varchar(25) NOT NULL ,
  `BReason` varchar(184) NOT NULL,
  `ALeader` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,

dece va arat atatea ? veti vedea.. eu am modificat linia `Victim` varchar(64) NOT NULL, in `Victim` varchar(64) NOT NULL DEFAULT 0, si ghiciti ce.. acum nu mai apare dar apare la linia bby... am modificat bby  tot cu DEFAULT 0 ca si la victim si acum imi da eroare cu BReason...oare este ok ? Aparent pare ok daca trece peste erori.. dar nu vreau sa creez buguri dand "skip" la aceste erori deaceia intreb ...(daca este ok ca trec peste eroare...este si bine ca sa aiba acest default ?) Multumesc frumos

Edited by sika
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Problema e in felul urmatorul. Daca la nici una din coloane nu ai setat o valaore la DEFAULT si nu faci INSERT incluzand si coloana cu valoarea sa, iti va returna aceasta eroare legata de

Citat

Error ID: 1364, Eroare: Field 'nume coloana' doesn't have a default value

Sfatul meu este, sa atasezi la toate o valoare default daca nu ai in plan sa o faci prin INSERT (in functie de ce e necesar) sau sa introduci o valoare prin INSERT

Link to comment
Share on other sites

  • 0
11 minutes ago, Banditul said:

Problema e in felul urmatorul. Daca la nici una din coloane nu ai setat o valaore la DEFAULT si nu faci INSERT incluzand si coloana cu valoarea sa, iti va returna aceasta eroare legata de

Sfatul meu este, sa atasezi la toate o valoare default daca nu ai in plan sa o faci prin INSERT (in functie de ce e necesar) sau sa introduci o valoare prin INSERT

Mda.. Mam prins si eu ca trebuie setat un default(cand am vazut ca sar peste erori si se duc la linile care au doar not null..)  in legatura de insert sunt cam (incepator) si nu pricep de a face unul.. probabil daca caut pe net imi voi da seama... in legatura cu cu valorile ...nustiu daca sunt si corecte exact cum am spus eu realizez ca lina victima o pot face cu 0 asta (dupa cate cunosc) ii atribuie valoarea 0 la victima care inseamna ca nu este victima.(se inregistreaza fara victima) dar nu inteleg la linia BReason.. ce ar trebui adaugat ? BReason imi pare a fi Ban Reason si daca trec 0 nustiu este ok? Intreb sa ma lamuriti macar... nu trebuie sa imi treceti voi corecte...dar sa-mi explicati ca le fac eu ...

 

EX: `TruckerSkill` int(10) NOT NULL DEFAULT 0, - Aici ma prind ca trebuie sa intre cu 0
  `GarbageSkill` int(10) NOT NULL DEFAULT 0, - Aici e lafel tot skill 0 la gunoier skill
  `ShowJob` int(10) NOT NULL, - dar aici ? showjob ?nu inteleg ce face 0 sau 1...`BReason` varchar(184) NOT NULL, - aici la fel ? nu pot trece default 0 sau 1 ... cred..

Edited by sika
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Chiar daca setezi 0 sau setezi gen Fara Ban sau orice alta valoare intodeuna va fi string. Presupunand faptul ca valoarea va fi afisata doar cand x are ban conditie pe care probabil o va indeplini doar daca primeste ban din script sau de la un admin deja valoarea initiala de la BReason va fi deja suprascrisa de o valoare gen A folosit cheats sau whatever

Deci pe scurt ii poti oferi orice valoare doresti sincer, atat timp cat se intampla ca si presupunerea de mai sus. In principiu aceste valori default din baza de date date trebuie sa reflecte valorile default din gm (daca desigur sunt setate si in script)

Link to comment
Share on other sites

  • 0
27 minutes ago, Banditul said:

Chiar daca setezi 0 sau setezi gen Fara Ban sau orice alta valoare intodeuna va fi string. Presupunand faptul ca valoarea va fi afisata doar cand x are ban conditie pe care probabil o va indeplini doar daca primeste ban din script sau de la un admin deja valoarea initiala de la BReason va fi deja suprascrisa de o valoare gen A folosit cheats sau whatever

Deci pe scurt ii poti oferi orice valoare doresti sincer, atat timp cat se intampla ca si presupunerea de mai sus. In principiu aceste valori default din baza de date date trebuie sa reflecte valorile default din gm (daca desigur sunt setate si in script)

pai in gm am gasit linia             mysql_fetch_field_row(result,"BReason"); strmid(PlayerInfo[playerid][pBReason], result, 0, strlen(result), 255); asta ar insemna Default 0 ?

si nustiu le pot seta la toate default 0 ? crezi ca va afecta cu ceva ???

Uite exemplu este `ShowCeas` int(10) NOT NULL DEFAULT 1, (in aceasta cauza dece nu este ok Default 0 )? P.S. sa pricep mai ok..

 

EDIT: Desi treaba cu adaugarea default 0... am gasito eu apreciez ca ati incercat sa ma ajutati, multumesc mult...

Da merge ideea e sa intri in folderul .sql sa cauti tabelul users, sa modifici tabelul eu personal am pus default 0 (nestand sa ma chinui cu ctrl+c ctrl+v am dat cu replace manual... "NOT NULL," am modificato cu "NOT NULL DEFAULT 0," am pus si virgula pentru a modificar doar linile care au "NOT NULL,"  nu si cele care au deja un DEFAULT X) Succes tuturor care intampinati aceasta problema si multumesc frumos inca odata. P.S Nu stiu cat rau am facut voi vedea testandule...

 

Edited by sika
Link to comment
Share on other sites

  • 0
Citat

mysql_fetch_field_row(result,"BReason"); strmid(PlayerInfo[playerid][pBReason], result, 0, strlen(result), 255);

Daca te referi la faptul ca  imediat dupa parametrul result apare 0 nu are nici o legatura

https://open.mp/docs/scripting/functions/strmid#!

In functia strmid acolo unde se afla 0 este de fapt pozitia de start de unde sa inceapa sa extraga caractere si 0 inseamna de la inceputul stringului

Si  nu, nu va afecta cu aabsolut nimic daca o setezi 0

Citat

`ShowCeas` int(10) NOT NULL DEFAULT 1,

ShowCeas are valoarea 1 default (implicit) deoarece pur si simplu asta este logica scriptului. Cand un player nou isi face cont pe server scriptul doreste sa ii arate ceasul ca si setare de inceput (presupunand ca asta afecteaza valoarea)

Metaforic:

Sa zicem ca la Money se afla valoarea default setat 1000 asta inseamna ca orice nou jucator inserat in baza de date va avea mereu 1000 bani pentru ca asta gm/serverul respectiv doreste ca si setare de inceput pentru toti jucatori noi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more details you can also review our Terms of Use and Privacy Policy.