Jump to content

Machiavelli

Membru
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Sex
    Masculin
  • In-game Name
    Machiavelli
  • Level of knowledge
    Avansat

Contact Methods

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Machiavelli's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. @LucaPawnL Am specificat destul de clar ca aceasta alternativa, de a inlocui fisierul .htaccess, este valabila atunci cand ai acces la configuratia serverului de Apache. In caz contrar trebuie refacut fisierul .htaccess in functie de structura webserverului.
  2. Nu are treaba in totalitate cu server.cfg. Daca ai un host comun, nu un VPS sau VDS cel mai probabil o sa ai un folder samp03 si inca unul samp03svr, sau alte denumiri. Trebuie sa vezi in gamepanel sau in config din ce folder se preia gamemode-ul. Presupun ca in cazul tau in unul dintre foldere se afla gamemode-uri basic de la sa:mp. Ei bine tu trebuie sa folosesti celalalt folder sau sa editezi config-ul din folderul respectiv. De ex samp03.cfg, asta nu e config-ul de la gamemode, e un config care ii precizeaza din ce directory sa preia fisierele. Gasesti aceste informatii deja pe forum-ul oficial de la sa:mp, sau daca nu te descurci deloc presupun ca poti discuta cu cei de la firma de host sa te ajute. Cel mai probabil o vor face contra-cost.
  3. Salut! In general cam orice panel poate sa fie compatibil cu orice gamemode. Ceea co conteaza e structura lui si baza de date la care e conectat. In general denumirile sunt diferite si exista posibilitatea ca anumite functii existente pe panel sa nu existe in gamemode-ul respectiv. Daca stii sa lucrezi putin in php sau citesti cateva post-uri pe stackoverflow cred ca ai putea sa faci orice panel sa functioneaza cu orice gamemode. Cel putin atata timp cat vorbim de functiile de baza existente pe absolut orice panel.
  4. Salut! In cazul in care ai acces la configuratia serverului de Apache iti recomand sa nu folosesti .htaccess, acesta incetineste performanta. In cazul in care ai un webhost simplu iar providerul nu iti da acces la .htaccess nu ai o alta alternativa. Cu versiunile mai mari de PHP 5.3+ poti folosi fisierele .user.ini pentru configurarea setarilor la per-directory. Faza e ca in Apache e mult mai rapid sa ai fisierele pentru configuratia centrala decat in .htaccess. Pe un serviciu de host la comun nu ai cum sa faci asa ceva, asa ca htaccess e singura solutie. E mult mai ok sa faci setarile intr-un Directory block. Mai explicit atunci cand folosesti .htaccess fiecare request de pe webserver va cauza cateva probleme: Asta e un minus destul de mare pentru ca face asta pentru fiecare request in parte. Iar o pagina web poate genera mii de request-uri. De aceea iti recomand un VPS. Cand ai acces full la serverul respectiv o sa ai acces si la un fisier numit .conf , asa ca iei fiecare directiva din .htaccess si o pui acolo. In general o sa ai un VPS care ruleaza pe Linux deci o sa gasesti fisierele astea prin /etc/httpd/conf.d sau /etc/httpd/sites-avaible in functie de distributie. Iti zic sincer, in ziua de azi cand vorbim de un webhost mi se pare inutil sa folosesti .htaccess, mai ales daca pe viitor traficul site-ului tau va creste sau va exista un volum mare de foldere, poze, mult css etc( iar in cazul unui panel bine facut si optimizat exista destul de multe). Dupa cum a zis Luca mai sus, nu iti recomand sa faci asta. Pentru ca in fisierul .htaccess, daca te decizi sa ramai la modalitatea asta, vor exista anumite redirect-uri si rewrite-uri( RewriteCond si RewriteRule) care depind de structura existenta pe serverul tau, iar aici ma refer in principal la ce se afla in public_html. Daca ramai cu .htaccess, ceea ce nu recomand, te sfatuiesc sa citesti documentatie celor de la apache ca sa vezi cum functioneaza si cum trebuie facuta.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more details you can also review our Terms of Use and Privacy Policy.