Jump to content

segmentationfault

Membru
  • Posts

    249
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    58

Posts posted by segmentationfault

  1. 3 hours ago, S.M.G said:

    iti dai cu parerea ca un tampit ce esti, inainte sa latrii in topicul meu mai intai beleste ochii si vezi despre ce e vorba, daca esti pe langa te poti intoarce inapoi in piata la vandut geci ❤️

    cândva numele tău o să fie un sinonim pentru o boală mentală.

    • Haha 1
  2. 27 minutes ago, Gabii02 said:

    Nu i-a interzis nimeni să-și expună munca. Doar mi-am spus părerea că e un sistem jalnic și că nu e nimic amuzant în această postare.

    Terminați cu aroganțele astea de genu "În al doilea rând nu ți-a cerut nimeni părerea 🥰"

    suntem români, normal că mereu ne dăm cu părerea și le știm noi pe toate.

  3. On 7/28/2023 at 7:31 PM, R4zvyy said:

    pai e o opinie, michaele

    image.thumb.png.643e055b2dbe433b676f0db7e886e4f5.png

    și tu ești suficient de prost și credul să iei ce zice un LLM pe partea legală? Vezi că LLM-urile generează pe ce crede că e mai probabil să fie după fiecare propoziție, s-a incercat legal implementarea ChatGPT în juridice și inventa legi care nu există.

      

    On 7/28/2023 at 5:13 PM, bosu12345 said:

    Pentru context complet: baiatu asta de a facut postarea "R4zvyy" a intrat pe toate serverele de discord legate de hosting si a inceput sa faca reclama in dm la toti clientii, inclusiv mie. Deci meriti injurat pentru ca esti o mizerie de om care incearca sa "fure" clientii altora.

    îți meriți muie doar pentru că ai intrat pe servere cu 'japca'.

      

    On 7/28/2023 at 5:18 PM, bosu12345 said:

    Apropo vezi ca ce faci tu e ilegal, nu te poti da drept o alta firma, chiar daca este dizolvata :)https://imgur.com/a/9WjG5Xd https://tenka-host.eu/terms-of-service.php https://find-and-update.company-information.service.gov.uk/company/08171273

    au mai venit pe aici niște plozi care ofereau servicii de hosting și idioții și-au pus numele în footer, iar la o simplă căutare era tot un Ltd dizolvat, iar dupa ce le-am zis că n-au nici o autoritate de a vinde în spațiul economic european s-au pișat pe ei și au scos tot din footer. până nu vine ANAF-ul la voi și vă fute o amendă de câteva mii de euro nu vă potoliți, nu?

      

    On 7/28/2023 at 5:19 PM, R4zvyy said:

    Salut bosu12345, Da este adevarat dar nu incercam sa "fur" clienti. + n-am dat la userii care aveau "Client". O sa ai voie sa vorbesti aici doar cand nu mai faci review uri aiurea/fake.

    oricum în marketing ajungi să furi clienți, dar fură mai frumos... contactezi client-ul și le faci o ofertă mai bună, oferi servicii mai bune, nu intri în morții mă-tii pe un server și faci spam cu website-ul tău. oricum cineva care oferă servicii calitative nu îl doare așa tare de concurență, dar o să-l enerveze dacă faci scheme de astea cu spam.

    deci la final, sugi pula de copil prost și nu mai face topic-uri inutile.

  4. 20 hours ago, IstvanYT said:

    Am sa fac eu un videoclip tutorial in care sa Va ajut sa Va puteti juca. In prezent lucrez sa rescriu din job-uri si sa Mai schimb una alta ca experienta de joc sa fie una placuta. Din pacate eu nu sunt in stare sa il portez pe 0.3.7 dar am sa fac tutorial cum sa Va puteti juca. Odata ce termin si de modificat in proportie de 50% din gamemode(tradus din engleza, rescrise joburile 100% cu unele simpliste dar amuzante si multe altele inca ma gandesc ) am sa repostez gamemodul si am sa fac tutorial cum sa Va jucati si voi. Pentru tutorial intrati pe canalul IstvanYT cel cu fata de creeper. Sper ca Pana la vara sa fie gata eu muncesc de unul singur si nici timpul nu ma ajuta dar stati linistiti am sa Va mai postez update-uri cu gamemode-ul. Sper ca Va voi fi de folos!

     

    super frate fane video pe youtube, da sa stii ca io nu inteleg nimic din ce zici tu acolo pe canal sal si sanatate

  5. 5 minutes ago, IFYOUPLAY.TOP said:

    Da, ma, frate, am inteles. Stiti toti scripting la nivel inalt, mai putin aia pe care ii caut eu. Astia care au servere in picioare de ani de zile, le-au deschis pe branci, asa, ca din ce spui tu, doar asa se poate deschide un server de SA-MP in zilele noastre, fara minim 2k euro.

    :)) depinde de țară și de economia ei, depinde dacă dai de un prost care nu-și știe valoarea și face treabă bună. tu ai zis din prima că vrei o anumită calitate, eu ți-am zis ce implică acea calitate. poate ai noroc de un prost și iese mult mai ieftin, la calitatea pe care o vrei. dacă chiar vrei low-cost, încearcă cu un indian, dar în general ăla promit sarea cu marea și livrează foarte prost.

    • Upvote 1
  6. 3 hours ago, IFYOUPLAY.TOP said:

    Ca un gm sa fie bine optimizat, trebuie sa fie scris corect in primul rand. Ipotezele voastre nu isi au locul in discutia asta. Eu plec de la ideea ca gm-ul este scris corect, ca altfel nu deschid niciun server. Discutia a plecat de la testarea performantei gm-ului. Nu incap in discutie astfel de erori.

    Astea nu sunt ipoteze băiatu' meu, profesional vorbind, garanția că ceva este scris corect este asigurat de teste automate, ceva ce tu nu ai în SA-MP :)). Uneori mă mir de ce pierd timpul să explic unor oameni ca tine lucrurile astea...

    EDIT: Dacă tu crezi că să scrii cod și după să intri in-game să testezi acel lucru îți garantează ție calitatea, ești total pe lângă :))

  7. 7 hours ago, IFYOUPLAY.TOP said:

    Eu sunt de parere ca daca un gm este destul de bine optimizat incat sa tina 1000 boti conectati simultan fara sa pice, in peste 90% din cazuri tine si 1000 jucatori care fac actiuni.

    iară client-ul își dă cu părerea despre lucruri tehnice. am avut un client care-mi spunea mie că unele lucruri sunt simple, cauți pe google și dai copy-paste și rezolvi în căteva ore, când realitatea era total diferită.

    referitor la aceste teste, ele se numesc spike testing, și da, doar că conectezi niște boți nu îți garantează că performanța o să fie la fel în scenarii reale (când ai 200 de utilizatori în același loc și fac diferite acțiuni). SA-MP este asemenea JavaScript, single-thread cu ideea de event-driven programming, deci problemele de performanță te asigur că apar când mai multe evenimente se întâmplă în paralel și des.

    tu nu prea poți testa asta, nu cred că există o librărie specială care poate testa funcționalițăți in-game în mod controlat (cum este Cypress sau Selenium), nici nu știu dacă există ceva de testare pentru sa-mp, pentru că standardul este foarte low, nu există conceptul de testare pentru a verifica înainte de a împinge în producție că acel lucru funcționează per total cum trebuie.

    îți zic de pe acum că dacă vrei pe cineva serios, implicat, du-te pe LinkedIn și caută developeri C/C++, dar îți zic de pe acum că trebuie să ai minim 2-4k euro lunar ca să-ți lucreze. dacă nu ai bugetul ăsta, o să ai parte de plozi, care nu știu lucruri de bază și o să-ți livreze un câcat de produs, iar la final pierzi pe lângă bani, și timp.

    baftă!

    • Haha 1
    • Upvote 1
  8. On 2/3/2024 at 8:22 PM, Vallentiin said:

    Omu e facut sa si arate "bogatia" mai ales daca si-a dat apele pentru ea.. Fi si tu destept si pozeaza te cu masina ta, daca ai. Stii ce ma deranjeaza pe mine daca tot esti asa deranjat in topicu asta? Pe mine ma deranjeaza oamenii care comenteaza despre un bun personal al cuiva cand ei probabil nici permis n au, sa nu mai spun faptu ca n are nici o legatura ce ai comentat tu, cu ce cauta baiatu asta. Mai lasati rautatile astea.

    Tu de ce nu iti arati bmw u si salariu tau peste minimu pe economie?

    Unde este deșteptăciunea mai exact? Îți iei ceva peste bugetul tău doar că să-ți gâdili ego-ul că ești cineva în viață? Tiparul ăsta comportamental îl găsești efectiv peste tot. Îți cumperi mașină de lux, peste bugetul tău, de multe ori în rate, doar ca să te simți tu că ești cineva. Te îndatorezi pe câțiva ani buni, dacă doamne ferește nu mai ai un venit stabil, te rupe banca, iar mașina aia vine cu niște costuri. Drumurile în România sunt praf, dacă nu este o mașină fiabilă trebuie să bagi bani constant în piese care de multe ori sunt exagerat de scumpe.

    Practic, ce vrea să zică @ZookeAdv este exact ca în meme-ul cu: ai iPhone 14 Pro Max, dar mănânci pateu pe pâine. Nu este o formă de deșteptăciune să-ți iei ceva peste bugetul tău doar ca să pari ceva ce nu ești.

    @AlexGX tu te prezinți pe un forum cu niște lucruri, un nume, o poză. Noi deja te judecăm după cum te prezinți, adică ai un BMW în poză (presupunem că ai o situație financiară foarte bună), dar tu te zgărcești la 50 EUR. Este ca și cum un zugrav îi face o lucrare la un milionar în euro dar se zgărcește pentru 1,500 - 2,000 RON. I mean, tu chiar te miri că cineva face mișto de tine pe chestia asta :))?

    • Upvote 1
  9. On 3/18/2024 at 10:38 PM, _Armyw0wJr_ said:
    1. Titlul cu numele gamemod-ului și versiune lui: rpg.zet-games.ro
    2. O descriere cât mai mare a gamemod-ului:register&login schimbat, adaugat sistem de fullacces /setacces,spawn mutat + -> a fost modificata factiunea Tow Truck Company, acum membri factiunii nu mai pot tracta masinile altor factiuni;
      -> rezolvat un bug la comanda [/set] ce tinea de case. acesta facea ca numele owner-ului sa nu fie actualizat la folosirea comenzii;
      -> rezolvat un bug la comanda [/edithouse] ce facea ca numele detinatorului unei case sa nu fie actualizat in timp real;
      -> a fost adaugata comanda [/anno2] pentru admini;
      -> rezolvat un bug la comanda [/helpers] ce facea ca dupa restart sa nu fie afisati helperii online;
      -> rezolvat un bug ce tine de Crates, dupa server restart nu ramaneau salvate pe cont "Premium V2 Crates";
      -> rezolvat un bug la sistemul de [/rob], dupa ce jefuiai business-ul, in momentul in care ieseai afara din acesta iti disparea masina;
      -> a fost adaugat sistemul de [/market] cu ajutorul caruia playerii isi pot vinde bunurile. momentan pot fi vandute urmatoarele obiecte:
      === vehicule
      === case
      === business
      === tickets
      === vouchere
      === accesorii
      -- pe viitor vor fi adaugate mai multe optiuni;
      -> adaugat sistemul de "Furniture" in [/housemenu]. Detinatorul unei case isi poate cumpara din [/shop] ticket "Custom House" iar cu acesta isi poate cumpara mobila pentru casa folosind comanda [/housemenu] -> Furniture;
      -> adaugat sistem de garaj personal. Fiecare player ce detine o casa personala isi poate achizitiona din [/housemenu] un garaj personal pe care il poate plasa oriunde doreste in jurul casei sale.
    3. Poze și/sau video: poza cu register https://imgur.com/a/FL8fy1E 
    4. Creditele specificate (chiar dacă e un gamemod edit, postați creditele autorilor și celor care l-au editat):[Dany],Armyw0wJr
    5. Link de descărcare: https://www.mediafire.com/file/9lyxvli4fvuk60l/gm.zip/file
    6. Link catre virustotal.com cu arhiva scanată:https://www.virustotal.com/gui/file/e58aff2784f27703a145830979802b81d6ffa894cdd9fa7b7b41c4e0e24c697f?nocache=1

    .

    • Haha 1
  10. 10 hours ago, nobilzeus said:

    arată funcția aia givevehiclespeed

    si mai bine muți să fie apela funcția asta doar când tine apasat pe w 

    și ce faci dacă mașina își pierde treptat din viteză (neapăsând pe W)?

  11. 6 minutes ago, illiker58 said:

    Va multumesc pentru raspunsurile pe care mi le-ati oferit. Chestia este mai complexă decât mi-aș fi putut imagina... În acest moment, scuzați-mă dacă vă întreb din nou, în opinia dumneavoastră, „atașarea” unui obiect la un vehicul care are o dimensiune adecvată dimensiunilor vehiculului ar putea fi o solutie interesanta? De exemplu, acum încercam să fac un test simplu cu ColAndreas folosind funcția ContactTest cu două obiecte intersectate unul cu celălalt. Rechemarea comenzii blochează întregul server și în jurnal am eroarea: Exception At Address: 0x62D6AAC2 Module: (ColAndreas.dll)
    În loc să fac calcule matematice complexe (ceea ce este destul de complex pentru mine), aceasta, după părerea mea, ar putea fi o idee destul de adecvată. Mai există încă o îndoială, deoarece nu am cunoștințe directe cu privire la acest plugin și există o documentație slabă, probabil că obiectul atașat unui vehicul nu va avea o coliziune? Nu știu, cred că e ceva de aruncat. Nu mai am idei „fezabile”. Iată exemplul pe care încercam să-l dau:

     

    #include <a_samp>
    #include <colandreas>

    new obj1, obj2;
    public OnFilterScriptInit()
    {
        CA_Init();

        obj1 = CreateObject(710, 2045.71887, 1351.40881, 24.95637,   0.00000, 0.00000, 0.00000);
        obj2 = CreateObject(3437, 2045.76587, 1351.48413, 15.64844,   356.85840, 0.00000, -3.00958);

        return 1;
    }

    public OnPlayerCommandText(playerid, cmdtext[])
    {
        if (!strcmp(cmdtext, "/col", true))
        {
            new
            Float:x,
            Float:y,
            Float:z,
            Float:rx,
            Float:ry,
            Float:rz;

            GetObjectPos(obj2, x, y, z);
            GetObjectRot(obj2, rx, ry, rz);

            if (CA_ContactTest(obj1, x, y, z, rx, ry, rz)) {
                SendClientMessage(playerid, -1, "ok!");
            }
            return 1;
        }
        return 0;
    }

    Tu nu trebuie să creezi un obiect propriu-zis (care să existe în joc). ColAndreas de fapt este o bază de date pentru fiecare obiect din joc, plugin-ul are o listă de vectori care constituie hitbox-ul fiecărui obiect existent.

    Pe lângă asta, harta este construită pe baza unor obiecte amplasate by default, iar plugin-ul pur și simplu "oglindește" harta default, dar prin vectori de coliziune.

    Dacă te uiți pe https://github.com/Pottus/ColAndreas/wiki/Functions#ca_createobject o să vezi că la final are o remarcă ONLY CREATES THE COLLISION, NOT THE IN-GAME OBJECT; 

    deci din intuiția mea, citind wiki-ul, un obiect trebuie creat cu CA_CreateObject, iar unul nu este neapărat să existe, poți doar să-i oferi modelId-ul, că el calculeaza la nivel matematic hitbox-ul, însă pentru simplitate poți să folosești un obiect real.

    #include <a_samp>
    #include <colandreas>
    
    new obj1, obj2;
    public OnFilterScriptInit()
    {
        CA_Init();
    
        obj1 = CA_CreateObject(710, 2045.71887, 1351.40881, 24.95637, 0, 0, 0);
        obj2 = CreateObject(3437, 2045.76587, 1351.48413, 15.64844,   356.85840, 0.00000, -3.00958);
    
        return 1;
    }
    
    public OnPlayerCommandText(playerid, cmdtext[])
    {
        if (!strcmp(cmdtext, "/col", true))
        {
            new
            Float:x,
            Float:y,
            Float:z,
            Float:rx,
            Float:ry,
            Float:rz;
    
            GetObjectPos(obj2, x, y, z);
            GetObjectRot(obj2, rx, ry, rz);
    
            if (CA_ContactTest(3437, x, y, z, rx, ry, rz)) {
                SendClientMessage(playerid, -1, "ok!");
            }
            return 1;
        }
        return 0;
    }

    Iar tu, ca să poți simula hitbox-ul pentru o mașină, trebuie să cauți obiecte sferice/pătrate și să le creezi folosind CA_CreateObject prin mașină ca să formeze un hitbox, uite un exemplu vizual

    main-qimg-dd428e98c2dfcc164d16562078ec4f

    problema este că nu ai conceptul de attach to vehicle/player în plugin-ul ăsta, și trebuie să actualizezi manual pozițiile acestor obiecte folosind https://github.com/Pottus/ColAndreas/wiki/Functions#ca_setobjectpos si https://github.com/Pottus/ColAndreas/wiki/Functions#ca_setobjectrot

    nu am suficient timp să-ți explic cum să reproduci un attach, după revelion o să-ți explic în amănunt.

     

  12. 47 minutes ago, illiker58 said:

    Da, am încercat să verific și cu ColAndreas. Dar aceasta nu interfață doar cu obiectele hărții? Mi se pare că vehiculele nu sunt detectate de el. De asemenea, am încercat să verific distanța 3D, dar nu este exactă cu metoda GetDistance3D a math.inc include. Ceea ce spun este că pornind de la ciocnirea cu acesta, punctul vehiculului de exemplu „Elegy” va fi în centru.

    M-am uitat peste API-ul de la ColAndreas, într-adevăr este doar cu harta, însă poți crea obiecte doar ca coliziuni în plugin. Problema este că obiectul nu se atașează de vehicul sau player și ar trebuii să actualizezi tu constant poziția acelor obiecte și să pui cumva niște cercuri/pătrate mai multe ca sa formeze un fel de hitbox.

    Sincer să-ți zic, ce vrei tu să faci este oleacă cam dificil și trebuie să te joci cu matematica, ai aici un video despre algoritmul pe care trebuie să-l folosești:

     

  13. 17 hours ago, illiker58 said:

    Bună ziua tuturor! Întâmpin dificultăți în a găsi o soluție pentru a detecta coliziunile pentru un script de lansare de rachete din mașini. Inițial, am ales să verific dacă există coliziuni folosind IsPlayerInRangeOfPoint, dar este foarte imprecis. În prezent, caut o soluție pentru a determina dacă obiectul rachetă poate fi interceptat ca o coliziune cu un vehicul. Mă gândeam la o cutie de coliziune invizibilă în jurul vehiculului. Aveți vreun sfat cu privire la detectarea coliziunilor între un obiect și un vehicul? Mulțumesc.

    te-ai gândit să folosești https://github.com/Pottus/ColAndreas ? în teorie trebuie să ai o poziție curentă, o direcție și o viteză, iar la fiecare tick să actualizezi noua poziție, iar la finalul actualizării să verifici dacă este în coliziune cu un obiect. dacă e în coliziune, explodează, dacă nu, se rulează tick după 16-32ms.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more details you can also review our Terms of Use and Privacy Policy.