Jump to content

Intrebare


flixco11

Recommended Posts

"Mai usor" nu e. Singurele 2 modalitati sunt de a scripta constant/de a citi cod(si intelege). Totu depinde de capacitatea ta de a invata si intelege

Edit: Si ce a zis stalker, intelegerea conceptelor de baza universale aplicate oricarui limbaj e important. Cel mai usor le intelegi din C/C++/C#/Java

 

Edited by Banditul
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ca sa poti coda la un nivel decent, iar prin decent ma refer sa faci ceva sa mearga si sa aiba sens, iti recomand sa urmezi niste tutoriale cu fundamentele programarii, sa inveti ce e o conditie, un loop, o variabila, structuri de date, etc., mai precis cauta ce se invata in clasele a 9-a si a 10-a la liceu, dar poti sa te descurci si cu ce inveti in a 9-a (de preferat ce se invata la un liceu de informatica intensiv). Dupa asta, joaca-te putin cu limbajele C sau C++, acomodeaza-te cu sintaxa si cu diferite functii predefinite in ele, ca mai apoi sa ai o cale mai usoara catre Pawn care e un derivat din C. 
Cum zice si Banditul, cale usoara nu e, programarea nu o inveti de azi pe maine si o sa dureze o perioada de cateva saptamani, poate chiar luni bune sa intelegi anumite concepte, asta daca nu vrei sa faci ceva de pomana si doar sa arunci niste liniute de cod copiate sperand ca merg. 
Un sfat, nu lua ca exemplu copierea mot-a-mot a tututor sistemelor publicate pe diferite site-uri, incearca sa faci tu singur cateva micute la inceput, de la a face un timer, la a crea un sistem precum racing cu masini create, etc.
Daca stii engleza bine, iti recomand canalul "thenewboston", ai extrem de multe tutoriale fundamentale pentru programare si te vor ajuta sigurat, dar sa nu uiti ca nu se va intampla peste noapte sa stii sa "scriptezi".

Sa ai spor! 😁

Edited by Stalker1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more details you can also review our Terms of Use and Privacy Policy.