burnfire Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Tutorial sistem speed si vupHristos A Inviat SA:MP Ro!Am revenit si m-am gandit sa va fac un tutorial,care,dupa parerea mea este unul destul de imporatant!:Cum sa facem un sistem de speed si VUP!NOTA:Recomand utila citirea urmatoarelor pagini:GetVehicleVelocity,SetVehicleVelocity,IsPlayerInAnyVehicle ,OnPlayerKeyStateChange si Keys!Dictionar de termeni:-Velocity(Din Engleza) inseamna viteza. -VUP(Prescurtare) Vehicle Up!Sa incepem:V-om face un sistem care NU va trebui sa activam cu comenzi!!!1.Ne v-om duce la CallBack-ul OnPlayerKeyStateChange2.V-om face o verificare,sa vedem daca playerul este in vre-un vehicul:[pawn]if(!IsPlayerInAnyVehicle) return 0;//return 0 inseamna ca nu v-a face nimic![/pawn]3.In continuare,v-om face o verificare,sa vedem ce tasta apasa playerul:[pawn]if(newkeys & KEY_FIRE) {//To Be Continued at step 4}[/pawn]"newkeys" inseamna tasta noua apasata!"KEY_FIRE" inseamna tasta LAlt4.La acest pas v-om afla viteza playerului(cu ajutorul variabilelor),o v-om "manipula" dupa bunul plac!)[pawn]new Float:Viteza[3];//V-om extrage viteza sub forma de Float,iar acel [3] inseamna 3 tipuri de viteza:Viteza pe X,Viteza pe Y,Viteza pe Znew vehicleid = GetPlayerVehicleID(playerid);//V-om afla ID-ul masinii in care se afla playerulGetVehicleVelocity(vehicleid,Viteza[0],Viteza[1],Viteza[2]);//Cand folosim metoda asta,se va incepe de la 0!SetVehicleVelocity(vehicleid,Viteza[0] * 3,Viteza[1] * 3,Viteza[2] *3);// Cand playerul are viteza X mai mare de 0,o v-a multiplica cu 3.Aceasta se v-a aplica si la viteza Y si viteza Z[/pawn]Acesta a fost pentru SPEED,i-ar pentru VUP,in loc de[pawn]SetVehicleVelocity(vehicleid,Viteza[0] * 3,Viteza[1] * 3,Viteza[2] * 3);[/pawn]Punem urmatorul cod:[pawn]SetVehicleVelocity(vehicleid,Viteza[1],Viteza[2],Viteza[3] + 7);[/pawn]De ce doar viteza Z?Pentru ca aceasta reprezinta viteza pe verticala!Acesta a fost tutorialul nostru!V-oi mai veni si cu alte tutoriale cat de curand!La revedere!
xxSPEEDYxx Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Daca pui mai pe scurt sub "OnPlayerKeyStateChange", functia:[pawn]if ( !IsPlayerInAnyVehicle( playerid ) ) return 0;[/pawn]este o mare prostie, pentru ca in cazul acela, callbackul "OnPlayerKeyStateChange" se va "chema" doar cand 1 jucator este intr-un vehicul.Recomand folosirea:[pawn]if ( !IsPlayerInAnyVehicle( playerid ) ) return 0;[/pawn]in interiorul secventei:[pawn]if(newkeys & KEY_FIRE) {if ( !IsPlayerInAnyVehicle( playerid ) ) return 0;}[/pawn]In rest, e bun tutorialul. Fara reclama in semnatura!
burnfire Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Daca pui mai pe scurt sub "OnPlayerKeyStateChange", functia:[pawn]if ( !IsPlayerInAnyVehicle( playerid ) ) return 0;[/pawn]este o mare prostie, pentru ca in cazul acela, callbackul "OnPlayerKeyStateChange" se va "chema" doar cand 1 jucator este intr-un vehicul.Recomand folosirea:[pawn]if ( !IsPlayerInAnyVehicle( playerid ) ) return 0;[/pawn]in interiorul secventei:[pawn]if(newkeys & KEY_FIRE) {if ( !IsPlayerInAnyVehicle( playerid ) ) return 0;}[/pawn]In rest, e bun tutorialul.Am pus in afara la "newkeys" pentru ca,nu consider ca acest sistem v-a fi pus in GM.Ma gandeam ca vor face un FS separat pentru aceasta....si atunci...Frumusel ^^ cateva greseli, dar 4 / 5.Vreau sa imi si spui ce greseli am :D
Rimmon Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 //To Be Continued at pass 4 , vrei sa spui Step 4?Anyway 5/5 , bun pentru incepatori xD Massari e curva mea
burnfire Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 , vrei sa spui Step 4?Anyway 5/5 , bun pentru incepatori xDNu imi venea in minte ce sa scriu...oricum am sa editez XDMersi pentru nota :)
xxSPEEDYxx Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Am pus in afara la "newkeys" pentru ca,nu consider ca acest sistem v-a fi pus in GM.Ma gandeam ca vor face un FS separat pentru aceasta....si atunci...Poate ca cineva l-ar vrea sa puna in gamemode ... trebuie sa gandesti si la cei, care vor pune in gamemode. Si in plus, daca pui acel cod, sub "bracket-ul" acesta:[pawn]if(newkeys & KEY_FIRE) {}[/pawn]si persoana respectiva o sa doreasca sa il faca filterscript, nu se va intampla nimic. Fara reclama in semnatura!
Recommended Posts