Jump to content

ExTaZZ

Membru
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ExTaZZ

  1. ExTaZZ

    Github

    Salutari! Din cate puteti observa, github este folosit din ce in ce mai des in lumea programarii, chiar si majoritatea pluginurilor/librariilor pentru sa-mp sunt hostate pe aceasta platforma. Intrebarea este urmatoarea: Foloseste careva toate aceste functionalitati ale github-ului? Cat de accesibila vi se pare acesta platforma? Sincer sa fiu, eu mi-am creat cont doar pentru a hosta o librarie super simpla pentru sa-mp (https://github.com/Catalin-Mihai/GeoIp-Lite-Version) pentru a fi in pas cu "moda". Vad ca exista chiar un "git guide" pe codeacademy pentru a invata sa "git-uiesti". Platforma in sine pare o unealta incredibil de folositoare. Poti fi creator/contribuitor la un un repository, sa raportezi buguri, sa propui fix-uri, sau chiar sa te folosesti de proiectul cuiva si sa-l schimbi dupa bunul plac sau sa-ti construiesti propriul proiect plecand de la baza respectiva (Cred ca asta presupune termenul de "fork a repo"). Daca stiti ceva sau aveti orice fel de feedback despre tema asta, nu ezitati sa veniti cu un comentariu mai jos.
  2. Cam asta este realitatea insa imi place sa cred ca exista un sambure de adevar in toate tampeniile astea. Acum ceva vreme am vazut un alt topic de data aceasta in "General" unde cineva intreba cand va aparea sa-mp 0.4a tinand cont ca vc-mp a ajuns deja la 0.4a. In postul respectiv autorul a lasat si cateva "notite" ce parea a fi un fel de changelog al unei portari a versiunii vc-mp 0.4 pentru sa-mp. Nu am inteles foarte multe din topicul acela deoarece tot continutul era tradus cu google translate din rusa (changelogul era scris corect scris in engleza, lucru ce demonstreaza ca e un copy-paste). Cunoaste cineva de aici vreo legatura intre vc-mp si sa-mp? Din cate stiu ambele au fost/sunt dezvoltate de Kalcor si ca au game engine-ul foarte asemanator. Apropo, server browserul este foarte asemanator daca nu chiar identic pentru ambele moduri. Se pare ca VC-MP 0.4a aduce o interfata noua acestui browser. As fi vrut sa instalez vc-mp numai din curiozitate deoarece nu gasesc pe google o poza "oficiala" cu server browserul.
  3. Sunt singurul care a prins discuția despre tema asta intr-un topic din "Everything and nothing"? King Hual (sper ca am scris corect), unul dintre userii populari de le .com a spus ca va fi lansat sa-mp 0.4a undeva pe 12.12.2016 si ca este testat intensiv. Toată lumea a sărit cu întrebări însă după maxim 3 minute topicul a fost șters. Din câte imi aduc aminte mai multa lume susținea afirmația lui King Haul, însă nu putem trage o concluzie finala din aceasta discuție. Părea un topic serios. "Ban him if false" - reacția lui SickAttack ?.
  4. Este posibil sa ai definit numarul maxim de Pickup-uri. Cauta dupa MAX_PICKUPS sau uita-te prin toate define-urile tale daca este vreunul asemanator, dupa care modifica 100 cu cat ai tu nevoie.
  5. Felicitari! Texture Studio este un editor complex insa mai greu de folosit fata de altele.
  6. E ok in ambele moduri. Foloseste ce a spus Alexx mai sus.
  7. ExTaZZ

    Dialog ds

    Folosește strcat (). Compilatorul are o limita de citire de 512 caractere pe linie. Poți trece aceasta limita folosind acea modificare creată de zeeX pe sa-mp.com
  8. Dacă ai o baza de date așa "stufoasa" o poți arhiva (.rar) și după o importezi.
  9. Instaleaza crashdetect. Este posibil ca serverul sa aibă ceva backtrace-uri. După ce l-ai instalat vezi dacă primești vreun warning în consola. Btw, ce este acel ClientVersion? Un define ?
  10. Trebuie exact invers deoarece el returneaza un mesaj atunci când NU e war.
  11. #define este o simpla metoda de a da nume unui numar sau funcții. Dacă scriu #define CINCI 5 CINCI va fi același lucru cu 5.
  12. Ai pus conditia gresit. Incearca if(hour < 20 || hour > 22)
  13. Foloseste define-uri pentru id-urile dialoguri-lor. Deci: in loc sa pui 1 la dialogid fa in felul urmator: #define DIALOG_CEVA 1 iar linia de cod va fi ceva de genul: ShowPlayerDialog(playerid,DIALOG_CEVA,DIALOG_STYLE_MSGBOX, //blah blah blahiar la OnDialogResponse(): if(dialogid == DIALOG_CEVA) { //blah blah blah { De ce sa faci in acest fel? Problema ta este ca ai incurcat id-urile dialogurilor. Fiecare dialog al tau are un id, iar tu sigur ai folosit id-uri identice la 2 dialoguri diferite. De aceea iti recomand sa folosesti define-uri ca sa dai pur si simplu un nume dialogului si sa stii la ce se refera. Cand te referi la DIALOG_CUMPARA_MASINA stii sigur ca este dialogul care va aparea cand cumperi masina, decat sa te referi la un numar ca 1 sau 2. Cand o sa ai undeva la 200+ dialog-uri iti garantez ca o sa incurci dialog-urile.
  14. Pune si mysql_tquery(SQL, qqerry);
  15. Cateva sfaturi pentru tine: 1. Nu ai nevoie sa faci Textdraw-urile per player. (Acel [playerid] dupa numele textdraw-urilor.). Mesajele din cate vad sunt statice. Le faci per player atunci cand vrei sa schimbi si text-ul textdraw-urilor pentru un player anume. O da si trebuie sa folosesti CreatePlayerTextdraw, etc... 2. Tu ai pus doar liniile de cod care creeaza textdraw-urile, nu si pe cele care fac ca aceste textdraw-uri sa fie afisate/ascunse. 3. Adrian_Petre ti-a zis ceva prost dupa parerea mea, deoarece se distrug textdraw-urile acelea cand cineva intra intr-o masina. Pune macar TextdrawHideForPlayer in loc de DestroyTextDraw. 4. Daca stii cat de cat limba engleza incearca sa citesti documentatia de pe wiki.sa-mp.com despre textdraw-uri ca sa intelegi cum decurg lucrurile.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more details you can also review our Terms of Use and Privacy Policy.