Jump to content

Mașina în care fiecare pasager ascultă ce muzică vrea fără căști


Wreeper

Recommended Posts

kia-sistem-audio-1170x658.jpg

Kia lucrează la o tehnologie de sunet care ar putea rezolva o problemă des întâlnită atunci când călătorești cu familia. Fiecare membru vrea să asculte ceva diferit, de aceea Kia rezolvă disensiunile și oferă cel mai inteligent sistem audio.

Dacă ai mers în mașină cu mai multe persoane sau chiar și cu taxiul și nu de puține ori ai fost exasperat de muzica pe care o asculta șoferul, atunci știi cât de supărătoare poate fi această problemă. Azi, aproape orice mașină este echipată cu un aparat radio, dar sistemele audio, chiar și cele foarte scumpe, redau doar un singur track pentru întregul habitaclu.

Cei de la Kia vor să inoveze boxele pentru mașini și să le echipeze cu așa-numita tehnologie Separated Sound Zone, care permite fiecărui pasager să asculte ceea ce dorește fără să-i deranjeze pe ceilalți și fără să ai nevoie de căști.

Imaginează-ți cum tatăl vrea să asculte un anumit post radio, mama vrea să audă cel mai nou hit pop, sora sau fratele vrea să audă cele mai noi manele, iar tu vrei să te bucuri de cel mai nou album al unei formații favorite.

Cu tehnologia promisă de Kia, fiecare membru al familiei va fi mulțumit deoarece toate cele patru tipuri diferite de sunete vor fi redate pentru fiecare pasager în parte, fără să existe interferențe.

Secretul tehnologiei Separated Sound Zone este că izolează câmpurile acustice pentru fiecare loc în parte. Funcționează aproape pe același principiu cu al căștilor, care anulează (parțial) sunetele din jur și concentrează muzica spre urechea ta.

SSZ nu necesită căști. E ca și cum te-ai afla în propria ta bulă invizibilă, în care poți să asculți ce vrei, fără să audă și cei de lângă tine, dar, în același timp, tu poți să interacționezi cu ei. Cei de la Kia spun că sunetele verbale nu sunt izolate într-un câmp acustic.

De asemenea, șoferul va putea beneficia de avantajele semnalelor audio ale sistemului de conducere asistată a mașinii, fără să le audă și pasagerii. În sfârșit, în discuțiile tale nu va mai interveni nicio semnalare de genul „Virează la dreapta” sau „Pericol detectat în față”.

Muzica și restul sunetelor mașinii sunt transmise prin difuzoare răspândite prin toată mașina, astfel încât să emită sunete de cea mai bună calitate acustică și dispersate în așa fel încât să se izoleze câmpurile acustice.

Kia lucrează la această tehnologie încă din 2014 și promite că va fi finalizată și gata de aplicat pe automobilele sale în maximum doi ani. În clipul video de mai sus poți vedea aceeași tehnologie prezentată de cei de la Hyundai.

 

 

Sursa: https://playtech.ro/2018/kia-audio-casti/

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more details you can also review our Terms of Use and Privacy Policy.