Rimmon Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 PlayerIn acest tutorial voi incerca sa va explic cate ceva despre Velocity(Viteza)Stiu sa folosesc aceste functii da nu prea stiu sa le explicPentru a seta viteza unui player se folosesteSetPlayerVelocity(playerid, Float:x , Float:y , Float:z ) ;playerid - playerul caruia ii seteaza vitezaFloat:x - Cata viteza in directia X sa se apliceFloat:y - Cata viteza in directia Y sa se apliceFloat:z - Cata viteza in directia Z sa se apliceEx:[pawn]CMD:sus ( playerid , params [ ] ){ SetPlayerVelocity ( playerid , 0.0 , 0.0 , 0.3 ) ; return 1;}[/pawn]//Forteaza playerul sa sara 0.3 metri in aer[pawn]CMD:jos ( playerid , params [ ] ){ SetPlayerVelocity ( playerid , 0.0 , 0.0 , -0.3 ) ; return 1;}[/pawn]//Forteaza playerul sa se scufunde 0.3 metriGetPlayerVelocity ( playerid , Float:x , Float:y , Float:z ) ;playerid - playerul caruia ii afla vitezaFloat:x - Afla viteza de deplasare a directiei XFloat:y - Afla viteza de deplasare a directiei ZFloat:z - Afla viteza de deplasare a directiei YCu GetPlayerVelocity afli viteza playerului pentru a o aplica in alta parte..Ex:[pawn]CMD:jump ( playerid , params [ ] ){ new Float:x , Float:y , Float:z ; GetPlayerVelocity ( playerid , x , y , z ) ; SetPlayerVelocity ( playerid , x , y , z+0.3 ) ; return 1;}[/pawn]//Afla pozitia playerului,viteza si il forteaza sa sara 0.3 metri si se pastreaza viteza x si yMasinaSetVehicleVelocity(vehicleid, Float:x , Float:y , Float:z ) ;vehicleid - masina careia i se seteaza vitezaFloat:x - Cata viteza in directia X sa se apliceFloat:y - Cata viteza in directia Y sa se apliceFloat:z - Cata viteza in directia Z sa se apliceEx:[pawn]CMD:sus ( playerid , params [ ] ){ SetVehicleVelocity ( GetPlayerVehicleID( playerid ) , 0.0 , 0.0 , 0.3 ) ; return 1;}[/pawn]//Forteaza masina sa sara 0.3 metri in aerGetVehicleVelocity ( vehicleid , Float:x , Float:y , Float:z ) ;vehicleid - masina cereia i se afla vitezaFloat:x - Afla viteza de deplasare a directiei XFloat:y - Afla viteza de deplasare a directiei ZFloat:z - Afla viteza de deplasare a directiei YCu GetVehicleVelocity afli viteza masinii pentru a o aplica in alta parte..Ex:[pawn]CMD:jump ( playerid , params [ ] ){ new Float:x , Float:y , Float:z ; GetVehicleVelocity ( GetPlayerVehicleID ( playerid ) , x , y , z ) ; SetPlayerVelocity ( GetPlayerVehicleID ( playerid ) , x , y , z+0.3 ) ; return 1;}[/pawn]//Afla pozitia masinii,viteza si o forteaza sa sara 0.3 metri si se pastreaza viteza x si y a masinii Massari e curva mea
burnfire Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Ii un tutorial foarte frumos si simplu!5/5P.S:Apropo amatorilor de copiat sisteme de speed+vup:CE A SCRIS RIMMON AICI ESTE BAZA ACELOR SISTEME!!!Asa ca,cititi acest tutorial!OFF:P.S.2:150 posturi facute!)
Rimmon Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 pentru VUP da .. aici e tot ce ii trebuie , dar pentru speed mai sunt functii . floatadd , floatmul , floatsin si altele.. Massari e curva mea
burnfire Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 La sistemul meu nu am folosit functiile astea...Tot ce am facut este asta:[pawn]new Float:v[3];vehicleid = GetPlayerVehicleID(playerid);if(IsPlayerInAnyVehicle){GetVehicleVelocity(vehicleid,v[0],v[1],v[2]);SetVehicleVelocity(vehicleid,v[0] * 2,v[1] * 2,v[2] * 2);}[/pawn]Bineinteles,aceste lucruri le-am pus sub callbac-ul corespunzator,da acesta este doar un exemplu,ca sa demonstrez ca nu imi trebuie alte functii decat astea...
Diabolik Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Bravo foarte bun tutorial o sa il folosesc. LISTA - GAMEMODE-URI SA-MP - Le gasiti pe toate aici: http://twiriock.com/3MGP
Recommended Posts