Jump to content
  • 0

[Problema] Porti, usi si bariere LSPD si SFPD

Question

Posted

Salut. Am ?i eu nevoie de ajutorul vostru. A? vrea s? pun por?i, bariere ?i u?i la spawn-ul LSPD ?i SFPD, ?ti?i voi .. s? se deschid? când dai "/gate" sau "/dooropen" dar problema este c? mie nu-mi apare niciun obiect. Cum pot s? le bag ?i când folosesc comanda respectiv? s? mearg?? V? rog ajuta?i-m?. Mul?umesc.

1 answer to this question

Recommended Posts

Posted

PASUL 1 - Creaza poarta

#include <a_samp>
Adaugam o noua linie :
new aGate;
Aceasta linie defineste oarecum cuvantul aGate. Acum cautati linia : [pawn]public OnGameModeInit()[/pawn] Intre acolade trebuie sa creati poarta, folosind urmatorul cod:
aGate = CreateObject(modelid,pozitia X, Pozitia Y, Pozitia Z, Rotatie X, Rotatie Y, Rotatie Z);
PASUL 2 - Poarta sa se miste la comanda Cautati linia :
public OnPlayerCommandText(playerid, cmdtext[])
Intre acolade si inainte de acel return 0; trebuie sa creati comanda si locul unde sa se mute poarta. Adaugati liniile:
if(!strcmp(cmdtext, "/COMANDA", true, 14)) // In loc de comanda adaugati comanda de inchidere
    {
    MoveObject(aGate, Pozitie X , Pozitie Y, Pozitie Z, 3.0);
    SendClientMessage(playerid, Cod Culoare , "Poarta a fost inchisa."); //Modificati textul care sa apara dupa placul vostru
    return 1;
    }

if(!strcmp(cmdtext, "/COMANDA2", true, 16)) //In loc de comanda2 adaugati comanda de deschidere
    {
    MoveObject(aGate,Pozitie X , Pozitie Y, Pozitie Z ,3.0);
    SendClientMessage(playerid, Cod Culoare, "Poarta a fost deschisa."); //Modificati textul care sa apara dupa placul vostru
    return 1;
    }

Culoara pe care sa o foloseasca textul o alegeti voi.

Sa explicam :

- Comanda "if" este folosita ca conditie. Daca jucatorul scrie ce este intre ghilimele , atunci executa comanda urmatoare, comanda urmatoare fiind acea de a muta obiectul.

- Comanda " MoveObject" este evident folosita pentru a muta obiectul , in cazul nostru , obiectul "aGate".

- Comanda "SendClientMessage" e folosita ca sa ii arate jucatorului ca a deschis poarta.

Nu uitati sa dati F5 ca sa compilati !

Daca Te-Am Ajutat Reputatie UP !

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more details you can also review our Terms of Use and Privacy Policy.