Jump to content

Începător ?!


Recommended Posts

Salut , numele meu este Sebastian și de curând m-am gândit să mă apuc de SA:MP și să încerc să-mi creez un gm de la 0 după bunul meu plec . O problemă , sunt începător în acest lucru , sincer să zic n-am habar deloc . Pe ce ar trebuii să mă axez ? Pe ce limbaje de programare ? Și aș dori dacă se poate să-mi răspundeți la niște întrebări:

  • Care este diferența între un server cu utilizatorii în folder și unu cu utilizatorii pe MySQL.
  • Baza de date MySQL poate fi urcată pe un webhost ? Spre exemplu webhostul de la domeniul unui prieten.
  • Dacă știu limbajele de bază PHP/HTML trebuie să mai știu și alte limbaje ?

Informații

  • Nu-mi ziceți să editez unu de pe net sau așa că și în asta sunt începător. De două zile a început să mă pasioneze acest joc.
  • Doresc răspunsuri ample din partea celor care au trecut prin aceste momente (să fii începător) și să aibă o anumită experiență.
Link to comment
Share on other sites

Pai, limbajele PHP/HTML nu te vor ajuta in scripting SA-MP. Pentru inceput ar fi bine sa te uiti la tot felul de tutoriale si de pe acest site si de pe wiki.sa-mp.com si sa inveti cam tot ce vezi pe acolo, deoarece te va ajuta foarte mult. Mysql si INI.. da.. este o mare diferenta intre ele. Ce pot sa iti spun este ca este mult mai folositor si in acelasi timp mult mai bun modul MySql decat cel pe fisiere .ini - sa luam ca exemplu ca pentru gamemode-ul tau ai vrea sa iti faci si un panel.. da se poate si pe fisiere insa este mult mai usor si mai la indemana MySql + ca este acum in voga. Why n0t? :-D. Deci pe ce am vrut sa ma axez prin spusele mele... Este mult mai bun MySql si limbajul pentru scripting este PAWN iar programul este PAWNO daca nu am gresit in asta :)) Eu iti urez succes! ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Draga Sebastian ..si eu sunt un scripter incepator...si,si eu am patit exact la fel ca si tine...parerea mea este urmatoarea:

Pentru a iti face un gamemode de la 0 ai nevoie de minim 1 an de scriptat..

Eu am inceput prin FilterScript-uri...si acum banuiesc,ca te intrebi ce fel de FS-uri

Pai:

*Incearca sa creezi un text pentru player-ul care intra pe server

EX: Te duci la OnPlayerConnect si scrii: SendClientMessage(playerid,-1(culoarea alba),"Bun venit pe server-ul meu"); acesta este textul...

*Incearca sa te uiti pe youtube..cu toate ca nu gasesti nimic...in orice caz eu iti voi da un youtuber roman care face o treaba destul de buna..poti invata de acolo

https://www.youtube.com/watch?v=qk5eRxl4Zx4 acesta este

*Te poti ajuta de wikipedia gen la un CallBack ..EX:OnPlayerSpawn(acesta este callback-ul) ce sa scrii..daca vrei sa ii dai arme..daca vrei sa ii seteze viata la 50 cand se spawneaza....sa ii dai bani...

Toate aceste chestii sunt de incepatori..eu asa am invatat..dar sa iti dau un sfat..pentru a te apuca de SCRIPTING trebuie sa stii macar putina engleza..

Daca a fost de folos ceea ce am spus eu te rog sa imi spui.Iti urez foarte multa bafta si sper sa inveti cat mai repede...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. For more details you can also review our Terms of Use and Privacy Policy.